Val de hate pe rețelele sociale la adresa profesorilor în contextul unei anunțate posibile greve generale

Nicicând profesorul nu a fost mai expus, nicicând oprobriul comunității nu a fost mai vizibil.

Însă, ar fi bine dacă am înțelege cu toții că impresia unor oameni despre alți oameni are o valoare limitată de adevăr. Gândurile oamenilor sunt, într-adevar, reale, dar asta nu înseamnă că sunt și adevărate.

Școala românească a devenit o scenă de teatru,  unde actorii (profesori, elevi, părinți) par marionete dintr-o reprezentație tristă ce se derulează după scenariile „împăunate” ale unor personaje care spun o poveste despre mândrie, lingușeală, minciună si adevăr.

Era digitală, social media, dar și principii de educație și parenting „furate” și  așa-zise valori promovate de mediocri au lăsat cale liberă tuturor (cu sau fără competențe în evaluarea actului didactic sau a actorilor implicați, profesorii) să emită păreri (că altfel nu știu să le numesc fără să jignesc pe nimeni) și să arunce cu noroi în tot ce înseamnă școală și educație.


E trist și se simte neputința dascălilor care iubesc copiii și iubesc ceea ce fac. Se întrevede și renunțarea.  Da, vor renunța și ei pentru că școala nu mai e un basm valoros, plin de învățăminte, în care binele, adevărul și dreptatea înving. Școala e doar o scenă pentru reprezentațiile mediocre ale unor comentatori de pe Facebook deveniți experți în orice…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s